QimiQ-1kg-classic.png

QimiQ Classic

Jedini prirodan i siguran mliječni proizvod s 15% masnoće za uporabu u slanim i slatkim jelima.

QimiQ Classic je dostupan u prirodnom ili vanilija okusu

Primjena

  • QimiQ Classic je aktivni sastojak.
  • QimiQ Classic se koristi za hladne proizvode koji zahtijevaju stabilnu konzistenciju: namazi, preljevi, umaci, čvrsta punjenja, majoneze bez jaja i u slatkim primjenama poput Panna Cotte.
  • QimiQ Classic se koristi kao prenosnik okusa.
  • QimiQ Classic se ne može istuči kako bi se dobio volumen.
  • QimiQ Classic je stabilan za pečenje.

Prednosti

Stabilizacija

  • Zamjenjuje želatinu djelomično ili potpuno.
  • Savršena stabilnost dugog trajanja.
  • Moguće duboko zamrzavanje gotovih proizvoda.
  • Jednostavna i brza priprema, dosljedna kvaliteta gotovih proizvoda.
  • Sigurno.
  • Dulje vrijeme izlaganja – dulje vrijeme prodaje.

Veže tekućine i emulzira s uljima

  • Bez odvajanja ili ugrušaka.
  • Bez migracije vlage – sendviči ostaju svježi i suhi.
  • Punjenja ne gube boju.
  • Preljevi se ne odvajaju i bolje se prijanjaju za salate.
  • Dulje vrijeme izlaganja – povečava vrijeme prodaje.

Poboljšava okus sastojaka

  • Jedini prenosnik okusa koji pojačava umjesto sakriva okusa dodanih satojaka, omogućavajući smanjenje skupih i/ili masnih sastojaka (npr. dimljeni losos, ulje tartufa, foie gras).
  • Smanjenje troškova.

Stabilnost uz kiseline i alkohole

  • Stabilan uz kiseline i alkohole i bez stvaranja grudica, zahvaljući čvrstoj, kompaktnoj strukturi i jedinstvenoj zaštiti mliječnih proteina uzrokovano posebno patentiranim proizvodnim procesom.
  • Moguće je čak i dodavanje voća s visokom kiselosti.

Smanjuje masnoće

  • Sadrži 58% manje masnoće nego tradicionalna vrhnja s 36% masnoće, održavajući puni okus.
  • QimiQ Classic može zamijeniti masne sastojke poput vrhnja, maslaca i ulja, djelomično ili potpuno.
  • manje masnoće, manje kolesterola.

Skladištenje

  • Moguće držanje u normalnim uvjetima.

Korištenje

QimiQ Classic najbolje se koristi na sobnoj temperaturi (20°C - 25°C). Ako se koristi ohlađen, samo izmutite QimiQ Classic malo dulje dok ne bude potpuno gladak .

  1. Umutite QimiQ Classic do glatkoće s ručnom mutilicom ili mikerom.
  2. Dodajte sastojke recepta.
  3. Ohladite.

QimiQ Classic se može čuvati u normalnim uvijetima i neotvoren do 12 mjeseci. Kada je otvoren, QimiQ Classic čuvajte u frižideru i iskoristite unutar 3-4 dana.

Nutritivne činjenice

QimiQ Classic consists of 99% half cream (15 % fat) and 1% top quality gelatine.

QimiQ Classic is a real dairy cream product (no declarable ingredients / additives) and is gluten free.

QimiQ Classic Vanilla consists of 93% half-cream (16,2% fat), sugar, gelatine, starch, vanilla extract, flavouring, colour beta carotene.

QimiQ Classic proizvodi sadrže sve prednosti mlijeka, uključujući visoku razinu proteina, kalcija i fosfora i tako pružaju bitan doprinos zdravoj prehrani

Prosječne hranidbene vrijednosti po 100g
Energija 707 kJ / 169 kcal
Masnoće 15.0 g
od čega zasićene masne kiseline 10.3 g
Ugljikohidrati 4.0 g
od čega šećeri 4.0 g
Protein 4.5 g
Sol 0.14 g

Svi QimiQ proizvodi sadrže mlijeko kao alergen