LAZANJE NA BRZINU

SASTOJCI ZA 10 PORCIJA
ZA UMAK OD SIRA

500 g QimiQ-Baza za umake
170 g naribanog parmezana
100 ml mlijeka
sol i papar
ZA UMAK OD MESA
500 g mljevenog miješanog mesa
50 g luka, sitno nasjeckanog
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
sušeni origano, sušeni bosiljak,
sol i papar
20 g koncentrata rajčice
125 ml crvenog vina
500 g pasirane rajčice
250 ml bistre kokošje juhe
500 g listova za lazanje
100 g ribane mozzarelle

PRIPREMA
1. Pečnicu zagrijati na 170 C.
(Gornji i donji grijač)
2. Za umak od sira umutiti QimiQ bazu za
umake s parmezanom i mlijekom. Začiniti
solju i paprom.
3. Za umak od mesa prepržiti mljeveno meso
s lukom, češnjakom i začinima. Umiješati
koncentrat rajčice i zapeći. Podlijati crvenim
vinom, a zatim dodati pasiranu rajčicu i pileću
juhu. Kuhati na laganoj vatri oko 30 minuta.
4. Umak od sira, listove za lazanje i umak
od mesa naizmjenično nanositi u tankim
slojevima u tepsiju veličine 30 X20 cm.
Završiti s umakom od sira.
5. U prethodno zagrijanoj pečnici peći
poklopljeno 50 minuta.
6. Posuti mozarelom i zapeći na 5 do 10 minuta
(Gornji grijač).

QimiQ-BAZA ZA UMAKE-PREDNOSTI
• Jednostavna i brza priprema
• Moguće ponovno zagrijavanje
• Puniji okus s manje masnoća

Print Friendly and PDF
QimiQ