PANNA COTTA S ZAČINIMA, SVJEŽIM KREM SIROM I GLJIVAMA

SASTOJCI ZA 10 PORCIJA
ZA PANNA COTTU

500 g QimiQ-Classic neohlađeni
260 g svježeg krem sira
20 ml soka limuna
4 cl Noilly Prat ili suhog vermunta
sol, crni svježe mljeveni papar
40 g peršina, sitno sjeckanog
ZA ŠUMSKE GLJIVE
400 g šumskih gljiva (npr. Chantarrele gljiva)
80 g crvenog luka, sitno nasjeckanog na kockice
80 ml maslinova ulja
4 cl vinjaka
50 ml bijelog balzamičnog octa
sol, crni svježe mljevani papar

PRIPREMA
1. Za Panna Cottu glatko izmješati QimiQ-Classic, a
zatim dodati svježi krem sir, sok limuna, vermunt
i začine te dobro promiješati.
2. U jednu četvrtinu kreme umiješati peršin. Kremu
debljine 1 do 2 centimetra napuniti u stožaste
kalupiće te ih hladiti oko 30 minuta.
3. Dodati ostalu kremu u kalupiće i staviti
hladiti na 2 do 4 sata.
4. Šumske gljive kratko prepržiti na maslinovom
ulju, začiniti i podlijati s vinjakom. Malo ohladiti,
a zatim marinirati s bijelim balzamičnim octom.
5. Panna Cottu istresti na tanjure te poslužiti s
gljivama.

QimiQ-CLASSIC-PREDNOSTI
• Stabilan kod upotrebe alkohola i kiselina
• puniji okus s manje masnoća
• nije potrebno upotrebljavati dodatne
učvrščivače (želetine)

Print Friendly and PDF
QimiQ