QUICHE LORRAINE

SASTOJCI ZA 10 PORCIJA, ZA OBLIK KALUPA PROMJERA 26 CM
ZA DNO

200 g glatkog brašna
100 g maslaca
1 jaje
25 ml hladne vode
sol
ZA NADJEV
250 g QimiQ-Baza za umake
200 g luka, sitno nasjeckanog
200 g slanine, sitno nasjeckane
60 g maslaca
200 g vlasca, sitno nasjeckanog
160 g crvene paprike narezane na trakice
4 jaja
sol, papar, origano, sitno nacjeckan
100 g planinskog sira s 45% masnoća,
sitno naribanog

PRIPREMA
1. Pečnicu zagrijati na 160 C (gornji i donji grijač).
2. Za dno umijesiti sve sastojke, umotati u foliju
i staviti u hladnjak na 30 minuta da se tijesto
odmori. Tijesto razvaljati u oblik kruga, složiti
u kalup tako da se napravi obrub od tijesta od
oko 3 cm.
3. Za nadjev luk, slaninu, vlasac i papriku zapeči na
maslacu i rasporediti na tijesto.
4. QimiQ bazu za umake izmiješati s jajima i
začinima te time prelijati povrće.
5. Na sve složiti sir te peći oko 50 minuta.

Print Friendly and PDF
QimiQ