SCHWARZWALD TORTA OD VIŠANJA

SASTOJCI ZA KALUP
PROMJERA 26 CM

čokoladni biskvit za torte
ČOKOLADNA KREMA
250 g QimiQ Whip, ohlađen
80 ml vrhnja
50 g šećera
170 g tamne čokolade s 40-60%
kakaa, otopljene
ZA VIŠNJ
250 ml soka višnje
15 g kukuruznog škroba
700 g višnji, ocijeđenih
30 g šećera
VRHNJE ZA DEKORACIJU
150 g QimiQ-Classic, neohlađen
350 ml vrhnja, 36% masnoća

PRIPREMA
1. Ispeći čokoladni biskvit za torte, ohladiti
ga i razrezati na tri dijela.
2. Ohlađeni QimiQ Whip lagano umutiti
i pri tome paziti da se dohvati i smjesa
s dna pakiranja. Dodati vrhnje i šećer i
mutiti još oko dvije minute.
3. Dodati otopljenu čokoladu.
4. U kalop staviti jednu podlogu(biskvit),
namazati je čokoladnom kremom i
prekriti drugim biskvitom.
5. Sok višnje pomiješati sa šećerom i
kukuruznim škrobom te kuhati oko dvije
minute. Umiješati višnje i ohladiti.
6. Na biskvit nanjeti nadjev od višenja a
na nadjev čokoladnu kremu. Postupak
ponoviti.
7. Za dekoriranje glatko umutiti QimiQ
Classic i čvrsto umutiti s tekućim
vrhnjem. S time premazati tortu i
dekorirati je. Ohladiti.

QimiQ-WHIP-PREDNOSTI
• 1 kg QimiQ Whip zamjenjuje do 3 litre vrhnja
• Sigurno uspijeva, ne može ga se previše umutiti
• sve sastojke može se izmiješati u jednoj posudi


QimiQ-CLASSIC-PREDNOSTI
• Vrhnje ostaje duže oblikovano
• Kremaste strukture
• Nije poterbno koristiti dodatnu želatinu

Print Friendly and PDF
QimiQ