FILET LOSOSA U KREM UMAKU OD TIMIJANA I KRASULJICE

SASTOJCI ZA 10 PORCIJA
500 g QimiQ-Baza za umake
120 g luka, sitno nasjeckanog
120 g maslaca
125 ml bijelog vina
6 cl Noilly Prat ili vermunta, suhog
340 ml ribljeg temeljca
sol, crni svježe mljeveni papar
4 žličice krasuljice
2 žličice limunskog timijana
1600 g fi leta lososa
sol, svježe mljeveni crni papar
maslinovo ulje

PRIPREMA
1. Za umak pirjati luk na 40 g maslaca dok ne
postane staklast.Zalijati s Noilly Prat i bijelom
vinom te dodati riblji temeljac. Začiniti i
ostaviti da se malo reducira.
2. Dodati QimiQ bazu za umake i doraditi s
ostatkom maslaca. Prije serviranja dodati
svježe začine.
3. Filete lososa začiniti te zapeći na maslonovom
ulju stranu s kožom. Kad je riba pećena na
pola, preokrenuti je na tavi, tavu maknuti sa
štednjeka i kratko ostaviti.
4. Filet lososa servirati s umakom.

QimiQ-BAZA ZA UMAKE-PREDNOSTI
• Stabilan kod upotebe alkohola,
kiselina i visokih temperatira
• Puniji okus s manje masnoća
• U trenu pjenaste strukture

Print Friendly and PDF
QimiQ